ALERTA! Unele siropuri pentru copii impotriva tusei si racelii, posibil… MORTALE

[ad_1]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă alarma! Speciașiștii au emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals. Sunt bănuieli că medicamentele în cauză ar fi putut provoca decesul a nu mai puțin 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări, transmite AFP.

„Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile”, anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii”, conform declarației directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi încă un sirop pentru răceală.

 Conducerea OMS anunță anchetă de anvergură în acest caz.

[ad_2]

Source link

Util