Cum să preiei controlul asupra banilor tăi?

Alege să faci un plan. Dacă cheltuiți mai mult decât vă permite salariul lunar, probabil că va trebui să vă planificați într-un mod cât mai corect bugetul. Pentru început, notează toate veniturile și cheltuielile pe care le ai. Apoi scade cheltuielile din venituri si vei obține bugetul pe care îl poți avea. La începutul fiecărei luni, faceți un plan pentru cum vă veți cheltui banii. Desigur, sunt luni când trebuie să cheltuiești mai mult și mai ai câteva săptămâni până la salariu. În acest caz, puteți profita de un împrumut rapid pentru ziua de plată, care vă va ajuta să vă restabiliți până la următoarea plată.

Reduceți-vă cheltuielile lunare. Deși este posibil să nu reușiți să limitați costurile fixe, cum ar fi chiria, facturile etc., încercați să le reduceți pe cele care sunt variabile – divertisment, haine și accesorii inutile etc. Dacă aveți împrumuturi, le puteți refinanța sau combina mai mult condiții favorabile, cum ar fi rate mai mici ale dobânzii și comisioane. Dacă, totuși, întâmpinați dificultăți cu unele costuri fixe, puteți oricând să luați un împrumut rapid care va rezolva cu ușurință problema. Avantajul la ei este că primești banii în momentul de față, fără a fi nevoie de garanți sau declarație de venit.

Nu mai mâncați în oraș. Căutați o modalitate ușoară de a prelua controlul asupra costurilor dvs. variabile? Limitați-vă mesele în oraș. Servirea mesei la restaurante este cu adevărat mai ușoară și mai plăcută, dar poate avea un efect negativ asupra bugetului dumneavoastră. Încercați să vă pregătiți mâncarea acasă de mai multe ori pe săptămână sau de câte ori este posibil.

Nu mai cumpărați haine, cosmetice și accesorii inutile. Femeile tind să cheltuiască o mulțime de bani pe lucruri de care nu au cu adevărat nevoie. Uită-te bine la cosmeticele și garderoba ta și gândește-te la ce trebuie să cumperi și ce nu. Daca ai deja mai multe loțiuni de corp, cu siguranță nu trebuie sa investești în alta doar pentru ca are un miros grozav căruia nu ii poți rezista

Refinanțați împrumuturile vechi. Dacă ai semnat contractul de împrumut cu mult timp în urmă, există o posibilitate reală ca să-l refinanțați în condiții mai favorabile. În acest fel veți plăti dobânzi și comisioane mai mici.

Banii pot fi ca un magnet, dar nu trebuie să permiteți acestui magnet să vă absoarbă fericirea. Munciți din greu, faceți tot posibilul și lăsați restul în voia sorții.

Sursă:  atebank.ro

Util