Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie – care sunt diferențele și ce tip de firmă le oferă?

Problemele cu insectele deranjante sau rozătoarele pot apărea pe neașteptate. Și nu este întotdeauna posibil să te protejezi eficient împotriva acestora, de aceea trebuie să găsești cea mai bună metodă de a le elimina. Iar una dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să apelezi la profesioniști. Dar, care este diferența dintre dezinsecție, deratizare și dezinfecție?

Ce poate duce la apariția insectelor și rozătoarelor?

Chiar și în cele mai curate apartamente și case, uneori apar oaspeți neinvitați. O pernă lăsată pe balcon sau o vizită în oraș sunt suficiente pentru a aduce, fără să știi, ploșnițe în casa ta. Se mai întâmplă ca diverse situații de viață să te oblige să apelezi la serviciile unei firme DDD din Iasi. Inundațiile, lipsa de curățare pe termen lung și, uneori, accidente precum boală sau deces – există multe motive pentru a dezinfecta încăperile. La rândul lor, coșurile de gunoi asigurate necorespunzător creează adesea condiții pentru răspândirea șoarecilor și șobolanilor.

Ce servicii oferă o firmă DDD?

Dezinfectarea înseamnă îndepărtarea bacteriilor și virușilor periculoși, a straturilor de mucegai și a altor ciuperci dăunătoare. Procedurile de dezinfecție sunt efectuate în mod regulat în locuri deosebit de expuse prezenței microorganismelor dăunătoare. Decontaminarea este obligatorie în spitale și cabinete medicale. Reglementările impun, de asemenea, ca încăperile în care sunt produse alimente să fie dezinfectate în mod regulat.

Dezinfestarea este un set de metode de combatere a insectelor dăunătoare. Se referă în principal la insectele care locuiesc în case și apartamente, de exemplu gândaci, ploșnițe, furnici, purici și păduchi. Tratamente speciale de dezinfestare pot fi efectuate și în spații deschise. Acestea includ, de exemplu, eliminarea țânțarilor și muștelor și îndepărtarea cuiburilor de viespi. Merită să ne amintim că dezinfestarea nu înseamnă doar îndepărtarea insectelor adulte. La fel de importantă este îndepărtarea eficientă a ouălor și a larvelor. În timp ce insectele adulte sunt mai ușor de localizat, ouăle și puii sunt adesea ascunse în colțurile casei. O dezinfestare bine pregătită și efectuată va elimina insectele în toate etapele de dezvoltare.

Controlul rozătoarelor înseamnă combaterea șobolanilor, șoarecilor și rozătoarelor înrudite. Prezența rozătoarelor este deranjantă și periculoasă din mai multe motive. Ele pot răspândi boli și paraziți care sunt periculoși pentru oameni și animale de companie și poluează încăperile cu fecale dăunătoare. De asemenea, șobolanii și șoarecii distrug rapid instalațiile electrice și mobilierul. Cea mai mare amenințare este, desigur, prezența rozătoarelor acolo unde curățenia este deosebit de importantă – în spitale, clinici sau unități de alimentație.

Dacă te confrunți cu chiriași nedoriți, de la ciuperci și viruși la șobolani și șoareci, amintește-ți despre siguranță. Substanțele chimice eficiente nu sunt neutre pentru corpul uman. Prin urmare, merită să încredințezi profesioniștilor de la firma DDD Nord din Iasi – deratizare, dezinsectie, dezinfectie. Ei cunosc metode eficiente de combatere a dăunătorilor și au experiență, echipament adecvat și, mai ales, acces la mijloace și metode care nu pot fi folosite de persoane neinstruite. 

Util