Modalitatea de verificare a starii bateriei laptopului tau

Articolul iti va prezenta modalitatea de verificare a starii de sanatate a bateriei laptopului tau. Totodata, te va ajuta sa afli daca acum este momentul pentru cumpararea unei baterii noi. Vei afla, de asemenea, cum poti verifica starea bateriei laptopului in Windows 10 si vei cunoaste cateva trucuri pentru a mari durata de viata a acesteia.

Probabil iti pui intrebarea daca este momentul sa inlocuiesti bateria laptopului. Acest articol iti va arata modalitatea de verificare a starii de sanatate a bateriei laptopului. De asemenea, te va sprijini in a afla daca acum este timpul sa achizitionezi o baterie noua. Durata de viata a bateriei laptopului poate fi intre un an si cativa ani. Acest lucru este influentat de folosirea acesteia. Insa, atunci cand esti deseori in miscare, este posibil sa realizezi ca nu poti beneficia de durata de viata a bateriei laptopului asa cum este normal. Poti afla sanatatea bateriei laptopului tau tastand o instructiune la promptul de comanda.

Daca laptopul tau nu are o baterie epuizata, insa s-a defectat ne poti apela. Specialistii de la Proreparatii iti ofera servicii complete de reparatii laptop. Acest lucru se realizeaza prin diagnosticare si reparatie pentru echipamentul tau portabil. Oferim insa si o gama completa de servicii software si hardware la preturi rezonabile precum:

  • Instalare Windows in diferite versiuni.
  • Devirusare date si recuperare date hdd.
  • Optimizare si intretinere sistem de operare Windows.
  • Diagnosticare si reparatii calculatoare sector 2 prin Proreparatii pentru pc-uri de tip desktop si laptop.
  • Mentenanta calculatoare si asistenta IT pentru firme.
  • Toate aceste servicii sunt realizate cu deplasare la domiciliul si sediul tau in Bucuresti si Ilfov.

Cum poti verifica starea bateriei laptopului in Windows 10?

Poti verifica facil starea bateriei tale in Windows 10 executand un raport legat despre aceasta. Pentru a realiza acest raport, apasa butonul Start si introdu cmd in campul de cautare, iar apoi apasa Enter. Aceasta comanda te va trimite la linia de comanda. Dupa care, introdu powercfg /batteryreport si apasa Enter. Raportul va fi realizat si trimis in folderul tau C:/>Users>Numele tau de utilizator, ca fisier html. Acest fisier poate fi deschis apoi cu browserul web. Raportul iti va oferi o multitudine de statistici si date, insa cea careia trebuie sa ii acorzi atentie marita este Design Capacity versus Full Charge Capacity.

Design Capacity este puterea bateriei odata cu achizitia laptopului, iar Full Charge Capacity este puterea bateriei din prezent. Pe masura ce numarul pentru Full Charge Capacity scade, cu atat vei avea mai putina durata de viata pentru baterie.

Trucuri pentru a spori durata de viata a bateriei laptopului

Felul in care folosesti calculatorul portabil poate influenta in mod direct durata de viata a bateriei acestuia. Tine cont de aceste trucrui pentru marirea duratei de viata a bateriei pentru a beneficia la maxim de investitia ta. De exemplu, poti dezactiva Bluetooth si WiFi daca nu sunt folosite si poti diminua luminozitatea display-ului.

Atunci cand realizezi ca este momentul sa schimbi bateria laptopului, cauta o baterie de schimb la un magazin IT mare.

Pentru a gasi o baterie pentru inlocuirea celei vechi a laptopului tau, cea mai simpla modalitate este sa scoti bateria veche si sa verifici numarul de serie sau tipul ei. In imaginea de mai sus, laptopul Dell are o baterie T54FJ.

Daca bateria laptopului tau este incorporata in carcasa acestuia si nu reusesti sa o scoti pentru a-i vedea numarul de serie, iti recomandam sa contactezi echipa Proreparatii. Totodata, tehncienii nostri iti pot achizitiona si monta noua baterie in laptopul tau.

Util